Tammikuun kulukatsaus

Tammikuu ei ollut ihan tavallinen kuukausi kulujen tai menojen suhteen. Palkassa oli mukana talvilomaraha. Tammikuun loppu kului Aasiassa lomalla, jolloin kulut koostuivat vain ravintoloista – jotka taas maksettiin joululahjarahoilla. Loppukuukausi oli siis oman tilin näkökulmasta täysin kuluton. Itse matkan kustannukset (lennot ja hotellit) olen syksyllä allokoinut ostokuukauden kuluihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta itse asiaan! Tammikuun tulot ja menot Doriksella:

Tulot:

Nettopalkka 2800

Menot:

Asuminen 880

Sijoitukset 155

Opintolainan lyhennys 80

Ruoka 170

Auto 330

Työttömyyskassan vuosimaksu 100

Vaatteet ja sisustaminen 70

Ravintolat 30

Kosmetiikka ja kampaaja 190

Liikunta 20

Lahjat ja muut 470

Menot yhteensä: 2500

Sitten hiemaa taustaa lukujen takaa (luvut pyöristettyjä, joten älä ihmettele, jos et päädy samoihin tuloksiin). Asumiseen lasken lainanlyhennyksen ja vastikkeen. Sijoitukset tarkoittavat Nordnetiin kuukausittain siirtyvää summaa, joka menee automaattisesti kolmeen eri rahastoon. Muut –kategoria oli tässä kuussa massiivinen. Siellä oli matkaa varten ostettuja tarvikkeita, kuten apteekin perusvoiteita, maitohappobakteereja (kalleimpia mahdollisia, toimivat aina!) jne. Lahjat –kategoriassa oli lahja puolisolle sekä tilisiirto hyväntekeväisyyteen.

Tulojen ja menojen erotus oli 300 euroa. Summa, jota seuraan erityisen tarkkaan on Kulut pois lukien asuminen ja sijoitukset, koska tämä on summa, johon voin vaikuttaa. Tässä kuussa se oli 1 380 euroa. Luku on mielestäni yhden hengen kuluihin iso ja sitä täytyy koittaa saada pienennettyä.

Muutin kesällä aiempaa suurempaan asuntoon ja jouduin (ja halusin) ostaa paljon huonekaluja. Tästä aiheutui luonnollisesti paljon kuluja enkä ole nykyisen asunnon oston jälkeen pystynyt siirtämään puskurirahastooni mitään, päinvastoin olen joutunut lainailemaan sieltä liiankin moneen otteeseen. Tähän toki liittyi myös syksyllä ostettu lomamatka. Tammikuu oli kuitenkin ylijäämäinen, joten nyt alan olla taas paremmalla tolalla talouteni kanssa ja ryhdyn suunnittelemaan puskurirahaston kerryttämistä. Siitä lisää toisessa postauksessa!

Miltä tammikuun kulukatsaukseni sinusta näyttää?

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s