Raha-asiat saman katon alla

Yksi aihe, josta tuttavapiirissämme tulee usein keskusteltua, on raha-asioiden hoitaminen puolison kanssa: yhteiset vai omat rahat? Miten maksetaan asuminen ja muut yhteiset kulut? Huomioidaanko erisuuruiset palkkatulot kulujen jaossa?

Maura on aina ollut parisuhteensa paremmin tienaava osapuoli, kun taas Doriksen tulot ovat reilusti pienemmät kuin puolisollaan. Silti molemmat ovat vakaasti omien rahojen kannalla. Kun parisuhteessa kummallakin on omat rahat, ei tarvitse keneltäkään kysyä lupaa ostoksiin. Tämä toimii molempiin suuntiin, sillä paremman puoliskon halu ostaa esimerkiksi 500 euron korkokengät, palju tai vene voivat herättää eriäviä mielipiteitä – mutta omilla rahoillaan kukin saa tehdä juuri niin kuin haluaa! Myös säästäväisyydessä on helposti eri koulukuntia, jolloin on helpompaa, kun voi itse päättää tasan, minkä osuuden tuloistaan haluaa säästää.

Isoja hankintoja saman katon alle voidaan tehdä yhdessä tai erikseen maksaen. Esimerkiksi Doris on miehensä kanssa ostanut puoliksi huonekaluja ja astioita, mutta asumisen juoksevat kulut (vastike jne.) maksetaan nettotulojen mukaisessa suhteessa. Vaatteet, harrastukset, sijoitukset ja säästöt taas menevät erillisinä omista rahoista omien preferenssien mukaan.

Miten teillä on jaettu raha-asiat saman katon alla asuessa? Onko käyttämänne toimintamalli muuttunut ajan kuluessa? Riidelläänkö teillä rahasta?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi kommentti artikkeliin ”Raha-asiat saman katon alla

  1. Paluuviite: Raha ja rakkaus | Budjetistit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s