Elokuun kulukatsaus

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Syyskuun toiseksi viimeisenä päivänä ehtii vielä hyvin kirjailemaan elokuun kulukatsauksen… Blogissa on ollut hiljaiseloa johtuen lähinnä työkiireistä. Doriksen elämässä koiranpentu vie paljon vapaa-aikaa, mikä on mukavaa, mutta toki syö aikaa muilta asioilta. Välillä on ollut olo, että elämässä on nyt liikaa asioita meneillään ja olenkin rajoittanut kavereiden tapaamista. Se on kurjaa, mutta välillä on priorisoitava ja mietittävä omaa jaksamista ja karsittava jostain. Uskon kuitenkin vakaasti, että pentuun panostettava aika ja kouluttaminen maksavat itsensä takaisin, jos tuloksena on onnellinen ja hyväkäytöksinen aikuinen koira.

Sitten raha-asioihin. Niiden osalta elämä rullaa, kuten aiemmin. Palkka ja menot ovat pysyneet samassa. Olen tyytyväinen säästöön ja sijoituksiin menevään summaan. Minulla olisi kuitenkin kova motivaatio lyhentää asuntolainaa aggressiivisesti. Nykyinen lyhennystapani ei salli mitään ylimääräisiä lyhennyseriä, joten tämä pitäisi joko muuttaa tai vaihtoehtoisesti haluaisin kasvattaa tasaerälyhennystäni parillasadalla eurolla kuukausittain.

Olen muutenkin pohtinut asuntolaina-asioita paljon viime aikoina. Välillä mielessä on pyörinyt paniikki, kun mediassa povataan radikaalia korkojen nousua, toisaalta ilmassa on merkkejä myös siitä, ettei EKP uskaltaisi kovin merkittävästi nostaa ohjauskorkoa. Toivon toki kaikkien muiden velallisten tavoin, etteivät korot nousisi kovin paljon, mutta joskus ne tulevat nousemaan ja silloin toivoisin asuntolainojeni (oman ja sijoitusasunnon) olevan paljon pienempiä kuin mitä ne nyt ovat. Lähikuukausina selvinnee, saanko pienen palkankorotuksen ja sen jälkeen täytyy ottaa pankkiin yhteyttä ja selvittää keinot lyhentää omaa asuntolainaa aggressiivisemmin (sijoitusasunnon lainanlyhennys on jo sopiva).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elokuun kulukatsaus näyttää tältä:

Tulot:

 • Nettopalkka 2 832

Kulut:

 • Asuminen 880
 • Sijoitukset ja säästöt 375
 • Opintolainan lyhennys 82
 • Ruoka ja päivittäistavarat 196
 • Auto 585
 • Ravintolat ja itse tehdyt illanvietot 98
 • Liikunta & terveys 94
 • Kosmetiikka ja kampaaja 119
 • Matkustelu 256
 • Lahjat & muut 139

Kulut yhteensä: 2 832

Palkassa oli mukana bonuksia, joten nettopalkka oli kolmisensataa tavallista parempi. Menot olivat tuloja 0,20 euroa suuremmat. Suuret menot selittyivät sillä, että leasing-auton maksuja ei peritty pariin kuukauteen ollenkaan ja elokuussa niitä perittiin takautuvasti. Tämän toki tiesin, mutta kurjaa se oli silti 😀 Ruoka- ja päivittäistavarakuluissa pääsin vihdoin ja viimein alle 200 euron, jes! Toisaalta taas ravintolakuluja oli enemmän. Se ja matkusteluun menneet kulut selittyvät pitkällä viikonlopulla Keski-Euroopassa. Se oli kuitenkin ”budjettimatka”, nimittäin majoituimme ystävien luona emmekä käyneet ollenkaan shoppailemassa.

Parin päivän päästä päästäänkin tarkkailemaan, miltä syyskuun tulot ja menot näyttivät!

Yksi kommentti artikkeliin ”Elokuun kulukatsaus

 1. Paluuviite: Syyskuun suuret kulut | Budjetistit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s