Marraskuun menot

Marraskuussa menot ylittivät tulot, taas, tällä kertaa 180 eurolla. Kokonaisuus on siis miinuksella – tosin säästöihin meni jopa 21 % tuloista, koska laitoin extra 200 euron siirron korvaamaan edellisen kuukauden lainausta säästötililtäni. Tuloissa oli pieni bonus mukana. Käytin lounasetukorttini loppuun, mikä vähensi ruokakuluja niin, että pääsin vihdoin ruokakuluissa alle 200 euron (tarkalleen 175 euroon). Isoin yllättävä meno oli koiran eläinlääkäri, joka meni onneksi suurimmaksi osaksi vakuutusyhtiön piikkiin, mutta omavastuu oli silti yli 200 euroa.

Tulot: 2 631 €

Menot: 2 811 €

 • Asuntolaina 22 %
 • Sijoitukset ja säästöt 21 %
 • Asuminen 13 %
 • Auto 9 %
 • Koira 8 %
 • Ruoka ja päivittäistavarat 6 %
 • Lahjat, muut 6 %
 • Kosmetiikka ja kampaaja 4 %
 • Liikunta ja terveys 3 %
 • Opintolainan lyhennys 3 %
 • Ravintola 3 %
 • Vaatteet ja sisustus 1 %

Olen todella tyytyväinen siihen, että asuntolainaan, säästöihin ja sijoituksiin meni yhteensä jopa 43 prosenttia, eli 1 219 euroa viime kuussa. Niihin kuitenkin menee selkeästi hieman liikaakin, kun joudun melko usein lainaamaan kuun lopussa rahaa säästötililtäni.

Table_laptop_phone_calendar_coffee

Sain onneksi aika reippaasti veronpalautuksia tällä viikolla ja suorat osakesijoitukset kiinnostaisivat todella paljon! Tähän mennessähän olen sijoittanut pelkkiin rahastoihin. Kuitenkin auton osto on keväällä ajankohtainen, joten joudun varmaan säästämään rahat siihen… Ajattelin myös pitää tammikuussa ”tipattoman tammikuun” henkisen kulujen minimoinnin kuukauden. Siellä tosin tulee jonkin verran ekstrakuluja, kun maksamme loput helmikuun reissun kuluista, mutta esimerkiksi ruuan suhteen yritän minimoida kustannukset. Nuudelit ja kaurapuuro, täältä tullaan!

2 kommenttia artikkeliin ”Marraskuun menot

 1. Moi! Kiitos kivasta blogista. Sellainen huomio että itselle vaikea hahmottaa välillä näissä että kumpi kirjoittanut minkäkin päivityksen – tai sitten olen sen verran käsi etten löydä missä tuo tieto on. Välillä toki selviää tekstistä mutta esim. tämä teksti oli haastava kun en muista suorilta kummalla koira jne… Hankalampi seurata kummalle oli ehkä tulossa bonus tai palkankorotus ja muut tällaiset jutut. Tai niinkun, te menette vähän mulla sekaisin 😀 Olisi kiinnostavaa jos voisi johdonmukaisesti seurata erikseen molempien taloudellista matkaa, esim tunnisteiden tms avulla… mutta tämä vain mun mielipide. Toivon että jaksatte koka tapauksessa kirjoittaa jatkossakin, talousaiheet on aina kiinnostavia! 🙂

  Tykkää

  • Moikka! Kiitos erinomaisesta palautteesta, ei meille tullut mieleenkään eritellä, kumpi on mitäkin kirjoittanut! Muut kuin kuukausikatsauspostaukset ovat useimmiten molempien kirjoittamia, toinen kirjoittaa luonnoksen ja toinen viimeistelee, mutta kulukatsauksiin voisimme alkaa tunnisteilla merkitsemään, kuka on kirjoittanut minkäkin 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s