Investoidako koulutukseen?

Doriksella ja Mauralla on molemmilla yliopistotutkinto, Doriksella kauppatieteiden ja Mauralla yhteiskuntatieteiden saralta. Lukion jälkeen alavalinnoissa painoivat toki kiinnostus alaan mutta vähintään yhtä vahvana odotettu palkkakehitys, joka puolestaan mahdollistaisi materiaalisesti hyvän ja huolettoman elämän. Ilman tätä näkökulmaa olisimme molemmat pyrkineet yliopistoon lukemaan kieliä.

Taloustieteen perusteissa tunnetaan signalointivaikutus, jonka mukaisesti ihminen (esimerkiksi työnhakija) välittää tietoa toiselle (esimerkiksi potentiaaliselle työnantajalle) itsestään ja kyvykkyyksistään – täten koulutukseen kannattanee siis investoida aikaa ja vaivaa, jotta voi viestittää olevansa kyvykäs työnhakija. Lisäksi Suomessa koulutuksen merkitys nykypäivänä on aiempaan verrattuna suurempi, sillä nykyään suurempi osa kouluttautuu ja kilpailu siten kovenee.

Me kannatamme kouluttautumista missä iässä tahansa!

Me kannatamme kouluttautumista missä iässä tahansa: Oli kyseessä sitten tutkintoon tähtäävä kouluttautuminen tai työnantajan järjestämä kurssi, koulutus kannattaa aina! Koulutukselle investointina voi laskea myös hintaa ja tuottoa ottamalla huomioon koulutuksen euromääräiset kustannukset sekä käytetyn ajan, ja toisaalta sen mahdollistamat uudet työmahdollisuudet.

Itse intouduimme aloittamaan viime vuonna uuden alan opiskelut avoimen yliopiston kautta. Alassa innostaa aiempia opintoja vahvempi käytännönläheisyys sekä sovellettavuus molempien töihin IT-alalla. Kenties suoritamme myös kokonaisen tutkinnon tästä harrastusprojektista, se jää nähtäväksi!

Oletko sinä kehittänyt osaamistasi koulutusten kautta? Oletko lähtenyt opiskelemaan kokonaan uutta tutkintoa töiden ohella? Kerro meille ja jaa vinkkisi tehokkaaseen ajankäyttöön!

Koulutus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s