Hyvän tekeminen

Näin uuden vuoden alussa tulevat maksuun eri järjestöjen vuosimaksut. Myös budjetistit harjoittavat hyväntekeväisyyttä itse tärkeimmiksi kokemilleen hyväntekeväisyyskohteille.

Perinteisempää linjaa hyväntekeväisyysportfoliossani edustavat Animalian, Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen ja Punaisen Ristin vuosijäsenyydet. Samoin lahjoitan muutaman kerran vuodessa Punaisen Ristin katastrofikeräyksiin ja SOS-lapsikylän kertalahjoitusten kautta. Myönnän, että näihin silloin tällöin tapahtuviin lahjoituksiin vaikuttavat esimerkiksi järkyttävät uutiskuvat tai vaikka Instagram-mainos sopivalla hetkellä, kun meinasin ostaa uuden laukun ja näinkin kuvan pakolaislapsesta.

perry-grone-732606-unsplash

Photo by Perry Grone on Unsplash

Oma suosikkini hyvän tekemiseen viime vuosina on ollut Kiva-mikrolainapalvelu, jonka kautta voi lainata rahaa tarvitseville ihmisille eri puolella maailmaa. Pienin mahdollinen summa on 25 dollaria, joten todella pienilläkin summilla pääsee alkuun. Kivan sivuille voi valita haluamansa lainaajan, jotka kaikki esittelevät mihin tarkoitukseen lainaa hakevat. Esimerkkejä ovat esimerkiksi oman liiketoiminnan tai maatalouden laajentaminen, ja lainaajia voi painottaa omien preferenssiensä mukaan – omia suosikkejani ovat naisyrittäjät kehittyvissä maissa, jotka haluavat investoida voidakseen työllistää muita. Itse olen saanut kaikki lainat takaisinmaksettuina, ja lainaan ne sitten taas uudestaan uusille lainaajille.

Toinen suosikkini on oman ajan lahjoittaminen jollekin, joka siitä hyötyy. Oletko miettinyt, millaisia taitoja sinulla ja miten voisit niillä tehdä hyväntekeväisyyttä? Itse olen erittäin tykästynyt Väestöliiton Womento-ohjelmaan, jonka kautta voi ilmoittautua mentoriksi tukemaan koulutettujen maahan muuttaneiden naisten työllistymistä.

Millaista hyväntekeväisyyttä sinä harrastat? Vaihtelevatko kohteet eri vuosina, vai suositko tiettyjä tahoja pitkäjänteisesti?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s