Doris opettelee käymään kaupassa

Vihaan kaupassakäyntiä. Lapsuudessa se oli hauskaa ja muistan jopa, että päiväkodissa tekemässäni isänpäiväkortissa on listattu lempiaskareita isän kanssa ja yksi asia kortissani oli ”tykkään käydä isin kanssa kaupassa”. Oi niitä aikoja. Viimeistään muutettuani omilleni aloin inhota kaupassa käyntiä. Se on tylsää ja se vie aikaa ja rahaa, ja vihaan kauppakassien kantamista. Ostan pitkälti samoja tuotteita aina enkä todellakaan inspiroidu kaupan hyllyjen välissä kulkiessani. Kauppareissun onnistuneisuuden mittari on minulle se, että muistan ostaa kaiken ja suoriudun nopeasti kaupasta ulos. Yleensä tämä onnistuu hyvin, koska kirjoitan puhelimen muistiinpanoihin aina kauppalistan – joka koostuu aina pitkälti samoista tuotteista.

Mietin aktiivisesti, mistä saisin kustannuksiani karsittua. Ruokakauppaan menee minulla suunnilleen 200 euroa kuukaudessa ja uskon voivani saada määrän pienennettyä, vaikka tiedänkin sen olevan melko matala kavereihini verrattuna. Kauppalaskuani kasvattaa lähes vegaaninen ruokavalio ja osittain luomutuotteet. Käyn kaupassa useita kertoja viikossa täydentämässä jääkaappia. Kauppakassista löytyy suunnilleen aina hedelmää, kurkkua, leipää, soijajogurttia, joku eines töihin lounaaksi ja kaurakahvimaitoa ja tätä settiä haen kaupasta useita kertoja viikossa. Ei kovin järkevän kuuloista, vaikka itse sanonkin.

Olen 29-vuotias ja asunut omillani 9,5 vuotta. On aika opetella käymään kaupassa. Aloitin sunnuntaina juhlallisesti Uuden Tavan Käydä Kaupassa. Mietiskelin tuota peruskauppakassiani ja arvioin, mitä määriä syön mitäkin viikossa ja ostin kerralla koko määrän. Lisäksi ostin ainekset kahteen helppoon ruokaan, joita aion ehtiä, jaksaa ja viitsiä laittaa viikon aikana. Ja yhden eineksen jotain kiireistä päivää pelastamaan. Kävin suunnitellusti ensin Lidlissä ostamassa ne tuotteet, mitä sieltä löytyi ja loput S-Marketista. Hintaa tuli 37 euroa ruuille, joilla on tarkoitus pärjätä viikko. Mielestäni ei kuulosta kovin paljolta olen jopa hieman ylpeä! Jos tämä tapa säästää minulta sekä aikaa että rahaa, olen äärimmäisen tyytyväinen. Aion raportoida parin viikon kuluttua, miten uusi kauppatapa toimii ja olenko pärjännyt yhdellä kauppareissulla viikossa.

Miten sinun on tapana käydä kaupassa? Oletko kaltaiseni kauppavihaaja vai tykkäätkö maleksia kaupan käytävillä useita kertoja viikossa?

2 kommenttia artikkeliin ”Doris opettelee käymään kaupassa

  1. Minäkin vihaan kaupassa käyntiä. Toisaalta se tuottaa tyydytystä, kun saa siellä käytyä ja varsinkin jos voi tehdä isot ostokset. Se ihana fiilis, kun kaikki on tehty moneksi päiväksi eteenpäin eikä tarvitse mennä ihan pian uudestaan! Mutta eihän se niin mene: aina jokin on loppu. Tuore leipä vähintään. Maito. Leikkele. Banaanit. Appelsiinit. Joku. Ja ei kun taas ostoksille…

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s