Maaliskuun menot

Taas oli kuukausi noin 400 euroa miinuksella. Terveysmenoja kasvattivat käynti hammaslääkärissä (julkisella, mutta maksaa sekin) ja työnantajan liikuntaedun oman osuuden maksu. Se toki laskee tulevina kuukausina liikuntamenoja, koska maksoin nyt salijäsenyyttä muutamaksi kuukaudeksi eteenpäin. Lahjoja tuli myös ostettua suurehkolla summalla.

Maaliskuun tulot: 2 540

Menot: 2 950

 • Asuntolaina 21 %
 • Sijoitukset ja säästöt 16 %
 • Auto 14 %
 • Liikunta ja terveys 12 %
 • Lahjat, muut 10 %
 • Asuminen 9 %
 • Ruoka ja päivittäistavarat 9 %
 • Koira 3 %
 • Opintolainan lyhennys 3 %
 • Ravintola 2 %
 • Matkustelu 1 %

Helmikuussa ostin auton. Varmasti ”kannattamattomin” sijoitus, jonka koskaan teen, mutta auto on oltava ja onnistuin onneksi löytämään erinomaisen hinta-laatu-suhteen. Aiempi naurettavan edullinen autoilu (työpaikan kautta) on nyt valitettavasti historiaa ja maaliskuussa auton omistamiselle ja käytölle tulikin hintaa 416 euroa (parit kilometrikorvaukset vähän laskivat kustannusta). Otin autoa varten 17 500 euroa lainaa. Jos jostain tipahtaisi nyt isompi könttä rahaa, maksaisin auton heti pois. Onneksi korko on autolainaksi inhimillinen. Tämä onkin elämäni ensimmäinen laina, jota ei ole otettu asuntoon, joten ei ihme, että se tuntui aluksi ahdistavalta.

Matkailu-osiossa on 42 euron summa, jolla kompensoin helmikuun lomareissun lentojen päästöt. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kompensoin lentoni päästöjä ja aion ottaa tämän tavaksi! Kompensoin päästöt Myclimaten (https://www.myclimate.org) kautta. Se oli todella simppeliä ja suosittelen kaikille samaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s