Huhtikuun kuukausikatsaus

Huhtikuussa jatkui tuttu tarina: säästötililtä piti lainata rahaa, tässä kuussa jopa 550 euroa. Syy siihen oli lähinnä ostamamme autopaikka, joka aiheutti monia kuluja. Sinänsä tuo lainaaminen ei siis haitannut, koska se meni sijoituksiin. Auto vei taas paljon rahaa, mutta onneksi tuli myös kilometrikorvauksia, jotka vähensivät autoon meneviä kuluja. Bensojen lisäksi maksoin koko vuoden autoveron sekä valitettavasti 60 euron pysäköintisakon.  Huhtikuulle osui myös Hullikset, jossa oli maailman parhaat ballerinat tarjouksessa, joten ajattelin niiden oston olevan järkevää – taattu laatu ja edelliset ballerinat olivat joutuneet talven reissulla roskiin.

Huhtikuussa ilmestyi tilille palkan päälle 350 euron yllätysbonus viime vuoden suoriutumisesta, mikä oli erittäin iloinen yllätys! Siirsin sen säästötilille.

Huhtikuun tulot: 3 004

Menot: 3 700

 • Sijoitukset ja säästöt 27 %
 • Asuntolaina 17 %
 • Auto 14 %
 • Asuminen 12 %
 • Lahjat, muut 8 %
 • Ruoka ja päivittäistavarat 8 %
 • Liikunta ja terveys 4 %
 • Opintolainan lyhennys 2 %
 • Ravintolat 2 %
 • Kosmetiikka, kampaaja 1 %
 • Kotisiivous 1 %

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huhtikuussa menot olivat tuloja suuremmat lähinnä sijoitukseen (autopaikkaan) menneen rahan vuoksi, joten en tässä kuussa niin harmittele sitä. Muina kuukausina ei kuitenkaan ole ollut hyvää selitystä. Päätinkin nyt kokeilla uutta tapaa hallita kulujani: teen kuukausikatsausta jo keskellä kuukautta, jotta osaan säännöstellä kulutusta siinä vaiheessa, kun tili alkaa uhkaavasti tyhjentyä. Sitten täytyy mukauttaa kulutusta tilillä olevan summan mukaan ja tarvittaessa syödä nuudeleita ja kaurapuuroa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s