Pihistellen luksuslomalla

Budjetistit kävivät pari kuukautta sitten jokavuotisella siskoslomalla. Kohde oli aurinkoloma Aasiassa, jonne mentiin mukavasti ja ekologisesti (jos nyt lentämisestä ikinä voi sanoa niin) suorilla lennoilla ja jossa majoituttiin todella hienossa hotellissa, joka sijaitsi rannassa rauhallisella alueella. Matka maksoi reilut 1 400 euroa per henkilö (lennot ja hotelli). Raskaan syksyn jälkeen Budjetistit kokivat olevansa rentoutusloman tarpeessa ja sen ansainneita. Niinpä kaivoimme kiltisti kuvetta ja aloimme odottamaan matkaa.

Kuten olemme moneen otteeseen kirjoittaneet, aiemmin matkoillamme rahaa pistettiin haisemaan oikein urakalla. Lähinnä vaatteisiin, mutta kaikki ruokailut tapahtuivat tietenkin ravintoloissa, mihin upposi satoja euroja lyhyelläkin lomalla. Tämä on muuttunut viime vuosina, erityisesti Airbnb-majoitusten myötä, kun ruoanlaitto itse on niin helppoa kohteessa.

Menolennolle emme ostaneet aterioita, koska kyseessä oli yölento. Tankkasimme ison aterian kotona ennen lähtöä ja kyllä, pakkasimme eväsleivät mukaan. Vähän hävetti, mutta mitäpä sitä ei tekisi pienen säästön eteen! Hotellihintaan meillä kuului aamiainen, mutta lounaan söimme joka päivä omassa huoneessa omin eväin. Iltaisin söimme noin joka toinen ilta ulkona ja joka toinen ilta omassa huoneessa. Että mitäkö tavallisessa hotellihuoneessa voi valmistaa? No, vedenkeitinhän taipuu moneen! Meillä oli pienet muovikulhot mukana, jonne keittelimme paikallisia nuudelipusseja ja lisäksi meillä oli Suomesta ruodattuna pikapuuropusseja. Ai että, kun parikymppisiä Mauraa ja Dorista olisi hävettänyt, jos olisivat tienneet!

IMG_4810

Budjetisti ulapalla

Tällainen reissaaminen saattaa kuulostaa todella ankealta, mutta olemme usein reissuissa kokeneet senkin, että ulkona syömisen hohto loppuu jo loman keskivaiheilla, kun siitäkin tulee arkista. Lisäksi on sanottava, että kohteessamme ei ollut suuremmin paikallista nähtävää, joten koko loman pääpaino oli suunnitellusti relaamisessa ja urheilussa, ei paikalliseen kulttuuriin tutustumisessa (sen nähdäkseen olisi pitänyt ostaa satasen lennot ja ottaa yksi hotelliyö – tämän vaihtoehdon hylkäsimme pohdinnan jälkeen).

Olemme valintaamme todella tyytyväisiä. Koko loma maksoi toki itsessään todella paljon, mutta säästimme pitkän pennin tekemällä säästäväisiä valintoja kohteessa.

 

Mistä sinä olet tinkinyt lomallasi? Mistä taas et säästäisi missään nimessä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s