Korona-arki (osa 2) ja laskeva sijoitussalkku

Doris jo kirjoittikin koronan vaikutuksista arkeensa. Tilanne on kaikille hankala – poikkeustilanne koskettaa varmasti jokaista. Liikkumisen ja sosialisoinnin rajoitukset vaikuttavat jokaisen elämään, erityisesti Uudellamaalla. Monilla yrityksillä liiketoiminta on hidastunut tai kokonaan pysähtynyt, tai vähintäänkin on alettu rankalla kädellä priorisoimaan, mitä asioita edistetään (eli mihin käytetään rahaa). Usealla tutulla on edessään irtisanomisia tai vähintään lomautuksia, ja tuttavapiirin yrittäjät ovat toinen toisensa perään laittaneet ovensa säppiin. Itse koitan käydä kuitenkin normaalisti esimerkiksi kampaajalla, hierojalla ja kosmetologilla (toki niin, että molemmat osapuolet ovat oireettomia), jotta nämä palveluntarjoajat eivät toivottavasti tässä tilanteessa kaatuisi.

Olemme molemmat todella onnekkaita, sillä olemme palkkatyössä eikä meillä ainakaan vielä ole uhkaa tulla lomautetuiksi tai irtisanotuiksi. Vaikka molempien työnantajat toki kärsivät taloudellisesti tästä kriisistä, ovat ne onneksi melko vakailla toimialoilla, joista ei ihan hetkessä vähene kysyntä. Stressaavinta tässä tilanteessa on se, että vaihdoin työpaikkaa vuoden alussa, eli koeaikani jatkuu vielä piiitkään. Tämä tuo oman riskinsä, vaikka työnantajalla yleisesti meneekin hyvin. Henkisesti tätä tilannetta helpottaa kovasti se, että olemme aina kuuluneet joko ammattiliittoon tai työttömyyskassaan, meidän tapauksessamme jo monta vuotta YTK:hon. Emme siis jäisi minimipäivärahan piiriin heti, jos jäisimme ilman töitä. Lisäksi pankit mainostavat nyt kilpaa asuntolainojen lyhennysvapaita, eli taivasalle emme joutuisi, vaikka työt loppuisivatkin.

Kuten viime postauksessa kerroimme, koronan aiheuttama maailmanlaajuinen talousromahdus on ollut meille oiva hetki ostella osakkeita alennusmyynnistä, ja siitä ollaan saatu kicksejä! Samaan aikaan omasta sijoitussalkustani on sulanut todella paljon pois ja sydän itkee verta aina katsoessani salkkuni yhteissummaa. Olenkin päättänyt koittaa olla katsomatta Nordnetin etusivua ollenkaan, koska siitä tulee vain paha mieli. Onneksi sijoitusstrategiamme on pitää omistukset monia vuosia tai vuosikymmeniä ja uskomme vahvasti, että joskus näistäkin roposista saadaan vielä voittoa!

Miten sinun korona-arkesi sujuu? Oletko malttanut olla katselematta sijoituksiesi laskua?

Yksi kommentti artikkeliin ”Korona-arki (osa 2) ja laskeva sijoitussalkku

  1. Paluuviite: Vinkkejä työllistymiseen | Budjetistit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s