Lainavertailusta apua akuuttiin rahantarpeeseen

Kaupallinen yhteistyö: Sortter

Hyvällä ystävällämme on yritys, jonka hän valitettavasti joutui – toivottavasti väliaikaisesti – lopettamaan asiakkaiden kaikottua viime viikkojen aikana. Hallitus on onneksi luvannut yrittäjillekin työttömyystukea, mutta kyseisen tuen saamisessa voi kestää nyt pitkäänkin, kun TE-keskus ja Kela hukkuvat tukihakemuksiin. Ystävämme on joutunut jo turvautumaan luottokortteihin päivittäisistä menoistaan selvitäkseen, koska tuloja ei kirjaimellisesti ole tällä hetkellä lainkaan. (Kyllä, hänen olisi kannattanut kerryttää sitä puskuria, mutta näinä aikoina tarvitaan empatiaa ja ratkaisuehdotuksia, ei syyllistämistä).

Monilla työssäkäyvillä ystävillämme on edessään lomautus tai irtisanominen, joko itsellään tai puolisollaan. Nyt voidaan jo varmasti puhua siitä, että edessä on taantuma, pahimmillaan jopa lama. Toivon mukaan kyseessä on kuitenkin pian normalisoituva tilanne, mutta monilla henkilökohtainen taloustilanne heikkenee ainakin hetkellisesti. Olemme ennenkin paasanneet pikavippejä vastaan ja toistamme taas: älä ota pikavippiä! Pikavipit ovat oikotie pahaan ahdinkoon. Moni kuitenkin tarvitsee nyt taloudellista apua ja joutuu tekemään ostoksia lainalla.

Lainavertailu, kulutusluotto

Jos velkaa on ehtinyt jo kertyä vaikkapa juuri luottokorteille, kannattaa tarkistaa, saisiko luotot yhdistettyä yhdeksi lainaksi, jossa on edullisemmat kulut, eli laskettua korkoa ja käsittelymaksuja. Suosittelemme tätä vaihtoehtoa ennemmin kuin sitä, että olisi useita eri luottokortteja, kulutusluottoja ja pikalainoja, joista kaikista juoksevat tyypillisesti korkeiden korkojen lisäksi myös kuukausittaiset tai vuosittaiset maksut. Kannattaa siis pitää huoli siitä, että hankkii uuden lainan tai yhdistelee vanhat lainat mahdollisimman edullisesti – tässä apua tuo Sortter. Sortterin kautta voi kilpailuttaa ja vertailla kulutusluottoja, eli lainaa voi hakea muun muassa arjen hankintoihin, autoon, remonttiin tai yritystoimintaan. Sen lisäksi Sortterin avulla voi yhdistää olemassa olevia velkoja ja lainoja yhdeksi lainaksi.

Usean lainan yhdistämällä saattaa saada lainanhoitokuluja pienennettyä ja lisäksi siten saa selkeyttä tilanteeseensa, kun velan kokonaismäärän näkee helposti ja lainan lyhenemistä on helppo seurata. Sortter vertaa lainoja ja luokittelee saadut lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen. Sortterin avulla voi kilpailuttaa ja verrata eri lainoja ilmaiseksi vaikkapa kotisohvalta. Sortterin toiminta perustuu siihen, että pankit ja rahoituslaitokset maksavat saadakseen olla mukana Sortterin vertailuissa, joten palvelu on aidosti asiakkaalle ilmaista.

Kuten kaikissa lainoissa, on järkevää pysyä maksuaikataulussa, tai lyhentää lainaa mahdollisuuksien mukaan jopa etuajassa, mikä pienentää korkokustannuksia. Nyt jos koskaan on tärkeää budjetoida omaa kulutustaan; kirjata ylös kuukauden nettotulot ja listata pakolliset menonsa (asuminen, liikkuminen autolla tai julkisilla ja ruoka). Jos tulot vaihtelevat kuukausittain, kannattaa käyttää joko keskiarvoa viimeisten kuuden kuukauden tuloista tai käyttää minimisummaa, jonka ainakin tietää saavansa tuloa kuukaudessa. On tärkeää suunnitella huolella, millaisen kuukausierän voi lainalleen ottaa – sopivan kokoinen kuukausierä ei vedä taloutta liian tiukalle niin, ettei siihen mahdu yhtäkään yllättävää menoa, mutta toisaalta lainaa ei kannata roikottaa turhan pitkään kerryttämässä korkokuluja. Maksusuunnitelmaa voi toki muuttaa myös myöhemmin, kun esimerkiksi yritys alkaa taas tuottaa tuloa, lomautus päättyy tai saa uuden työpaikan!

Edullinen laina, lainojen yhdistäminen

Emme missään nimessä kannata velaksi elämistä, vaan lainan käyttämistä fiksusti ja vain tarpeeseen. Nykyisessä taloustilanteessa taloudellista ahdinkoa ei todellakaan tarvitse hävetä, vaan pyytää apua sitä tarvitessaan. Lainaa voi ottaa, jos sitä tarvitsee, mutta kannattaa ehdottomasti selvittää, mistä lainan saa edullisimmin! Sortter on kotimainen ja läpinäkyvä toimija, jota uskallamme suositella avuksi tilapäiseen rahantarpeeseen. Tällä hetkellä Sortterilla on lisäksi käynnissä kampanja, jossa Sortter maksaa yhden kuukauden korot asiakkaan puolesta, kun laina on kilpailutettu Sortterin avulla! Lisätietoa kampanjasta löydät täältä.

Oletko kokeillut lainojen yhdistämistä? Onko talouskriisi jo vaikuttanut omaan talouteesi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s