Remonttireijat

Kuten varmaan jokainen nykypäivänä asuntosijoittamisesta innostunut, meilläkin on reilun vuoden ajan kasvanut valtaisa remonttikuume. Kokemuksemme remontoinnista on tosin täysin olematon ja 90-luvun puukäsityötuntien perusteella lahjakkuutemme on muualla kuin puutöissä. Tämähän ei meitä kuitenkaan estä, vaan uskomme, että monia asioita oppii vain tekemällä ja Youtubea katsoen!

Omista sijoitusasunnoistamme kahdessa on remonttitarvetta, mutta niissä on tyytyväiset vuokralaiset, joten niiden remppaaminen odottaa heidän poismuuttoaan. Verotuksen takia asuntoja ei kannata remontoida ennen kuin ne ovat ensin olleen vuokrakäytössä, joten siksi remontteja ei kannata lähtökohtaisesti tehdä ennen ensimmäistä vuokralaista. Onneksi keksimme kuitenkin remppakohteen omasta takaa – Mauran kodin! Kyseessä on ihan kivasti edellisten omistajien remontoima asunto, mutta esimerkiksi heidän lattiavalintansa ei ole koskaan kauheasti Mauraa miellyttänyt. Joten ei muuta kuin hommiin! Urakkaan osallistettiin (pakotettiin) koko perhe, eli asunnolla oli Mauran lisäksi niin Doris kuin vanhemmatkin.

Vaihdoimme asuntoon laminaatin tilalle parketin ja maalasimme katot olkkarista ja makkarista sekä seiniä. Listat olivat edellisten asukkaiden remontin jälkeen sen verran rumasti kiinnitetty, että uusien listojen kiinnityksen Maura päätti jättää ammattilaiselle tehtäväksi. Remontissa kesti kaikkineen vain reilun viikon verran ja hintaa (ilman listoja ja niiden asennusta) tuli noin 1 350 euroa. Remontti onnistui yli odotusten! Jälki on siistiä, perhe on yhä väleissä eikä kukaan edes kiukutellut!

Remontointi oli jopa voimaannuttava kokemus – meistä on suvussa aina puhuttu ”prinsessoina”, jotka ovat kyllä fiksuja ja menestyvät koulussa, mutta jotka eivät tee fyysistä työtä mökillä ja ovat hienohelmoja, jotka hädin tuskin voivat edes käyttää ulkohuussia. Hyväntahtoista puhetta toki eikä täysin aiheetonta, mutta se on varmaan vaikuttanut minäkuvaamme – me emme osaa tehdä mitään käytännön töitä, meidän on paras keskittyä käyttämään aivojamme kädentaitojen sijaan. Mutta nyt remontoimme itse ja vieläpä todella onnistuneesti! Olemme jopa lapsellisen innostuneita saavutuksestamme.

2 kommenttia artikkeliin ”Remonttireijat

  1. Paluuviite: 2021 – asuntojen vuosi! | Budjetistit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s