Kivijalkapankki ei aina olekaan paras lainoittaja

*Kaupallinen yhteistyö: Axolaina

Niinkuin aiemmin jo kerroimme, tämän vuoden tavoitteissamme on asuntosalkun reipas kasvattaminen. Eteemme ilmestyikin hyvin kiinnostava yksilö, pommikuntoinen kaksio erinomaisella sijainnilla. Asunto oli edullinen, koska se oli melko kaameassa kunnossa ja siihen oli isoja yhtiöremontteja tulossa. Sitä myös myi perikunta, joka oli motivoitunut pääsemään asunnosta eroon helposti ja liikaa vaivaa näkemättä. Pystyimme lupaamaan heille ostotarjouksessa pitkän vapautumisajan, jotta kaikki perilliset ehtivät hakea haluamansa esineet asunnosta ja lupasimme auttaa heitä isoimpien huonekalujen hävittämisessä.

Tarvitsimme tähän kohteeseen lainalupauksen nopeasti, eli nappasimme puhelimen käteen ja soitimme pankkihenkilöllemme. Laina saatiin nopeassa tahdissa ja kaupat järjestyivät, mutta asunnon ostohinta vei kaiken vapaan vakuutemme. Täten remonttiin, jonka kustannukseksi arvioimme noin 14 000 euroa, ei jäänyt vapaata vakuutta, eli asuntolainalla ei voitu tällä kertaa remonttia tehdä.

Kuva: Unsplash

Tätä asuntoa ei olisi ollut mitenkään mahdollista vuokrata sellaisenaan, joten jostain remonttiraha oli kaivettava – ja omat tilimme kumisivat tyhjyyttään. No ei nyt ihan, mutta remonttirahaa siellä ei ollut. Ainoa vaihtoehto tässä tilanteessamme olisi siis vakuudeton laina. Emme ole aiemmin hakeneet vakuudetonta lainaa, mutta äkkiäkös sellaisen hankkii, ajattelimme. Teimme iloisesti lainahakemuksia niin omaan kuin muihinkin kivijalkapankkeihin (Nordea, OP, Aktia jne.) ja pian saimmekin lainatarjouksia. Meinasimme pudota tuoleiltamme, kun katsoimme tarjouksia: 10 % ja 11 % korkoja. Potentiaalisesta ostokohteestamme tulikin heittämällä tappiollinen.

Kerroimme jo aiemmin, että Axolaina on palvelu, joka kilpailuttaa usean eri pankin lainatarjouksia. Testasimme Axon sivuilla kulutusluottohakemusta. Saimme useita tarjouksia, parhaimmillaan 6 % korolla. 

Lainavertailu Axolainassa näytti, ettei kivijalkapankki aina olekaan paras lainoittaja, niin kuin aiemmin ajattelimme. Vakuudellinen laina toki on usein ehdoiltaan vakuudetonta parempaa, mutta monessa tilanteessa ei lainan vakuudeksi ole antaa esimerkiksi asuntoa. Lainassa kuin lainassa on aina syytä tutkia kulut ja lyhennykset tarkkaan ja huomioida ne omassa budjetoinnissa. Budjetisteille kulujen laskeminen on hyvin mieluisaa, mutta remontointi ei ole vahvuusalueemme – tähän asuntoon liittyen hyviä vinkkejä 60 vuotta vanhojen tapettien poistamisesta otetaan vastaan!

Oletko sinä ottanut vakuudettomia luottoja ja vertaillut lainojasi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s