Seuraa unelmaasi – yrityksen perustaminen

Kaupallinen yhteistyö: Sortter

Suvussamme on ollut useita pienyrittäjiä, ja yrittäjyys on näyttäytynyt äärimmäisen epäkiinnostavana uravaihtoehtona: Yrittäjällä ei ole ikinä lomaa, yrittäjä tekee sairaanakin töitä, yrittäjä ei voi edes jäädä eläkkeelle eikä yrittämisellä ainakaan rikastu. Kun kouluissa ja yliopistoissa kehotettiin perustamaan yritys, sivuutimme tämän täysin – ei voisi vähempää kiinnostaa!

Asuntosijoittamisen oppikirjoissa usein mainitaan yrityksen perustaminen asuntosalkun pyörittämistä varten. Siinä on tiettyjä verotukseen ja muihin käytäntöihin liittyviä hyötyjä ja siksi olimme ajatelleet asuntosijoitusyrityksen tulevan tarpeeseen noin 5-10 vuoden päästä. Lyhyemmällä tähtäimellä emme nähneet vielä hyötyjä yrityksen perustamisesta. 

Eräänä päivänä kävi kuitenkin niin, että turhauduimme (taas kerran) asuntosalkun kasvattamisen hitauteen ja siihen, miten tuskaisen hitaasti vakuuksia vapautuu. Ja niin idea yrityksen perustamisesta aktivoitui. Keksimme muutaman nimivaihtoehdon ja testasimme niitä lähipiirillä, ja yksi yritysnimi valikoitui voittajaksi. Muutamassa aiemmassa postauksessa olemme maininneet olevamme hyvin kärsimättömiä, mikä joskus on huono asia, mutta kyseisen piirteen hyvä puoli on erittäin nopea kyky toteuttaa asioita. Niinpä kun päätöksestä laittaa yritys pystyyn oli kulunut 2,5 tuntia, niin yritys oli jo Patentti- ja rekisterihallitukseen perustettu! Nopeamminkin olisi tuon voinut naputella, mutta Maura teki rekisteröinnin töiden sivussa.

Yrityksemme juhlii piakkoin 1-vuotispäiväänsä, niin katsotaanpa miltä näyttää kahden yrittäjyysvihaajan firma:

  • Yritys on kasvanut yli odotustemme! Odotustasomme oli toki äärimmäisen matala, sillä tällä hetkellä työtä tehdään täysin harrastuksena eikä yrityksen toimintaa ole markkinoitu.
  • Doriksesta on kuoriutunut piinkova kirjanpito-osaaja! Päätimme, että yrityksen toiminnan ollessa pientä, emme halua maksaa kirjanpidosta ulkopuolisille. 
  • Asuntosijoittaminen on vauhdittunut suhteessa siihen, että sijoittaisimme vain yksityishenkilöinä. 

Yrityksen talous on täysin erillinen omista talouksistamme, joten sille on oma pankkinsa ja omat lainansa. Lainavertailuun käytämme mielellään Sortteria, joka on mielestämme toimiva kilpailutus- ja vertailupalvelu. Koska uutukainen yritys ei ole ehtinyt kerätä hyvää track recordia pankkeja ihastuttamaan, tarvitsee uusi yritys valitettavasti melko paljon käteistä – ja sehän tulee yrittäjien taskuista. Kyseiset taskut kuitenkin jossain vaiheessa alkavat ammottaa tyhjyyttään, joten olemme myös ottaneet lainaa henkilökohtaisiin nimiimme Sortterin lainankilpailutuksen avulla ja siirtäneet kyseisen rahan yritykselle.

Yrityksen pyörittäminen on ollut hauskaa ja äärimmäisen opettavaista – mutta tietenkään se ei muodosta meille tällä hetkellä tulonlähdettä. Yritystoimintaan ei siis kohdistu painetta kuukausitasolla, kun päivätöistämme tipahtaa tilille joka kuukausi mukava summa. Täten yrittäminen ei aiheuta stressiä, jota emme missään nimessä siitä halua. Yritys kuitenkin toteuttaa unelmaamme asuntosijoittamisesta ja vie meitä mukavin askelin kohti asuntovarallisuutemme kasvattamista ja siten taloudellisen riippuvuuden tavoittelua!

Oletko sinä harkinnut yrityksen perustamista unelmiesi toteuttamiseksi? Millainen alkutaipaleesi yrittäjänä on ollut?

PS. Voimme myöhemmin kertoa tarkemmin myös yrityksen perustamisen käytännön stepeistä, jos se kiinnostaa ruudun toisella puolen? 🙂

Yksi kommentti artikkeliin ”Seuraa unelmaasi – yrityksen perustaminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s