2020 paketissa – vihdoin!

Vuosi 2020 oli tietenkin kaikille todella erikoinen. Aloitimme vuoden 2020 Budjetistien talvimatkalla Aasiaan. Reissu oli aivan ihana! Rentouduimme, nukuimme paljon, otimme aurinkoa ja urheilimme. Relatessa luovuuskin oli aivan eri tasolla kuin arjessa ja raha-asioihin tuli uutta näkökulmaa, aloitin vihdoin toimivan budjetoinnin ja blogipostauksiakin syntyi kuin itsestään kun istui hotellihuoneen pihalla auringonlaskussa.

Itselleni 2020 oli monessa mielessä hyvä vuosi. Ostin koronakeväällä niin paljon osakkeita kuin vain rahat antoivat myöten (onneksi, nyt se palkitsee, kun paras ostos, Musti Group, on 230 % plussalla ja muutkin mukavasti vihreitä), rahat säästyivät kotona nököttäessä ja työt säilyivät ja työnantajalla meni jopa hyvin. Samalla kuitenkin suruakin riitti, kun lähipiirissäni meni yritys nurin ja ystäväni setä menehtyi koronaan. 

Vuoden 2020 alussa Maura vaihtoi työpaikkaa, mikä aiheutti kevään taloudellisessa epävarmuudessa paljonkin stressiä, kun koeaikaa oli loppukesään asti eikä tiennyt, miten yritys pärjää ja säilyykö työpaikka koeajan päättymiseen asti. Stressi aiheutti jopa hiustenlähtöä ja iho-oireita, mutta onneksi vain väliaikaisesti. Onneksi työpaikka säilyi ja firmalla meni hyvin. Syksyllä Doriskin vaihtoi työpaikkaa. Uuden työn aloittaminen on aina todella rankkaa, mutta samalla molemmat saivat myös palkkojaan mukavasti nostettua. Sen voi kuitenkin sanoa, että joulun vapaapäivät tulivat todella tarpeeseen tämän vuoden päätteeksi!

Vuoden aikana ostimme myös toisen sijoitusasuntomme, mikä oli vuoden ehdottomia kohokohtia meille. Loppuvuodesta alkoi myös poltella kolmannen sijoitusasunnon ostaminen, mutta valitettavasti pankkimme on kiristänyt vakuuspolitiikkaansa koronan vuoksi, joten ostaminen ei nyt(kään) ole niin helppoa kuin muutama vuosi sitten ensimmäisen sijoitusasuntomme kohdalla. Joulupukki toi onneksi minulle ”raamatun”, eli Osta, vuokraa, vaurastu -kirjan, joten asuntokuume ei ole ainakaan helpottamaan päin! Aika näyttää, saammeko pientä asuntosalkkuamme kasvatettua lähikuukausina.

Mitä muuta kuin asuntosalkun kasvatusta odotamme vuodelta 2021? Ainakin säästöastetta nostamme, eli palkasta laitetaan aiempaa enemmän säästöön, jotta pankkien kiristyneellä lainanannolla saadaan asuntoja toivottavasti ostettua. Mauran asuntoa remontoidaan koko perheen voimin sen arvon nostamiseksi, ja olisi mahtavaa, jos osakkeita pystyisi ostamaan lähes 2020 vuoden malliin. 

2021 voisi olla myös poikkeuksellisesti vuosi, jolloin kumpikaan ei vaihda työpaikkaa – sitä on kuitenkin turha luvata, kun koskaan ei tiedä mitä mahtavia mahdollisuuksia elämä eteen heittää! Toivotamme kaikille lukijoille onnellista ja menestyksekästä vuotta 2021!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s