Toukokuun kulut

Toukokuu oli melkoinen menoerä. Rahaa hävisi milloin minnekin – enkä ilman kuluseurantaani olisi edes kunnolla tajunnut sitä. Suosittelenkin kaikille kuluseurannan tekoa, muuten ainakin itsellä tuntuvat rahat vain häviävän teille tietymättömille!

Viime kuussa rahaa vei pitkä viikonloppureissu Osloon (mikä ei ollut niin kallista kuin luulin, voisin kirjoittaa siitä oman postauksensa) ja kesälomareissun lentojen ja hotellien (osan niistä) maksaminen. Lisäksi kuluseurantaan on tullut aivan uusi menoerä, nimittäin koira! Olen niin innoissani! En rahanmenosta, mutta uudesta perheenjäsenestä. Koira saapuu parin kuukauden kuluttua, mutta aloitimme jo puolisoni kanssa varautumaan sen hintaan ja tarvikkeiden ostamiseen siirtämällä kummatkin 1 000 euroa säästötilille.

Tulopuolella onneksi bonukset nostivat palkkaa viitisensataa normaalista summasta. Lisäksi myimme Mauran kanssa vanhan, molempien omistuksessa vuorotellen olleen Moccamasterin, joka nosti tulopuoltani huikeat 25 euroa! Sitten itse lukuihin:

Tulot:

 • Nettopalkka + kahvinkeitin 3069

Kulut:

 • Asuminen 880
 • Sijoitukset 324
 • Opintolainan lyhennys 82
 • Ruoka ja päivittäistavarat 228
 • Auto 315
 • Vaatteet ja sisustaminen 330
 • Ravintolat 145
 • Kosmetiikka ja kampaaja 40
 • Liikunta & terveys 80
 • Matkustelu 568
 • Lahjat & muut 222
 • Koira 1 000

Kulut yhteensä: 4 214

Sijoituksiin meni tavallista enemmän sijoitusasuntoon liittyvien tilisiirtojen takia. Tulojen ja menojen ero oli – 1 144 euroa. Kulupuolella oli tavallisesta poikkeavia menoeriä, kuten kahden eri matkan kuluja, ravintolakäyntejä sekä lahjoja läheisille. Emme ole asuneet kovinkaan kauan nykyisessä asunnossamme, joten sisustustarvikkeita on edelleen välillä ostettava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Totta puhuen viime kuukauden kulujen katsominen  kauhistuttaa. Sijoituksiin/sijoitusasuntoon laitetut rahat eivät tietenkään harmita, mutta esimerkiksi ravintoloihin meni turhan paljon rahaa. Toisaalta ravintolakäynnit ovat merkinneet yhdessäoloa läheisten kanssa eikä sellaiselle tietenkään voi laittaa hintalappua. Lisäksi viime aikoina elämän prioriteetit ovat taas kirkastuneet ja rahan arvo menettänyt merkitystään. Rahalla ei ole merkitystä, jos läheinen menehtyy tai sairastuu.

Kesäkuukin tulee olemaan kulujen osalta melko synkeää katsottavaa, koska edessä on budjetistien lomareissu. Täytyy siis kuluttaa fiksusti reissuun asti ja reissussakin tinkiä ruoka- ja bensakuluissa – ja silloin shoppailuun jääkin enemmän rahaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s