Kesäkuulumiset

Long time, no ocean! Edellisestä postauksesta ehti vierähtää useampi kuukausi. Välissä oli kesä ja kesälomat ja pari reissua. Toisen Budjetistin lähipiirissä koettiin vakava sairastuminen, mikä vaikutti myös Budjetistin näkemykseen säästämisen järkevyydestä – pitkä elämä ei ole kellekään taattua. Toisen Budjetistin puolison tulotaso muuttui ja Budjetistin osuus yhteisistä menoista on nyt aiempaa suurempi. Lisäksi asuntoon tuli yllättävä korjaustarve, joka tulee viemään isohkon summan viimeistään ensi vuoden alussa.

Kesässä oli kuitenkin myös paljon hyvää. Doris teki tavallista vähemmän lomareissuja, joten kotona ehti laitella kaikkea – esimerkiksi pihan ylläpito tuntuu vaativan loman, että sitä ehtii hoitaa. Luonnollisesti myös rahaa säästyy, kun ei matkusta. Tämän hetken säästökohde onkin selkeä, nimittäin autolaina olisi kiva maksaa etuajassa pois.

Alla kuukausierittely tuloista ja menoista toukokuusta elokuuhun.

Toukokuun tulot: 2 728

Menot: 3 349

 • Asuntolaina 19 %
 • Matkustelu 15 %
 • Sijoitukset ja säästöt 12 %
 • Vaatteet 11 %
 • Auto 10 %
 • Asuminen 8 %
 • Lahjat, muut 8 %
 • Ruoka ja päivittäistavarat 7 %
 • Liikunta ja terveys 3 %
 • Kosmetiikka, kampaaja 3 %
 • Opintolainan lyhennys 2 %
 • Ravintolat 1 %
 • Koira 1 %

 

Kesäkuun tulot: 4 987

Menot: 4 228

 • Sijoitukset ja säästöt 41 %
 • Asuntolaina 14 %
 • Auto 10 %
 • Asuminen 9 %
 • Ruoka ja päivittäistavarat 7 %
 • Koira 6 %
 • Lahjat, muut 5 %
 • Matkustelu 2 %
 • Opintolainan lyhennys 2 %
 • Liikunta ja terveys 1 %
 • Kosmetiikka, kampaaja 1 %

Elokuun tulot: 2 864

Menot: 2 919

 • Asuntolaina 21 %
 • Sijoitukset ja säästöt 20 %
 • Asuminen 12 %
 • Ruoka ja päivittäistavarat 11 %
 • Auto 10 %
 • Liikunta ja terveys 7 %
 • Matkustelu 5 %
 • Kosmetiikka, kampaaja 3 %
 • Opintolainan lyhennys 3 %
 • Ravintolat 3 %
 • Koira 3 %
 • Lahjat, muut 1 %
 • Vaatteet, sisustus 1 %

 

Jokainen kuukausi on alijäämäinen, eli rahaa meni enemmän kuin tuli. Toki säästöön ja sijoituksiin on mennyt iso summa, joten rahanhallinnastani ei tarvitse pahasti huolestua. Sen sijaan minun pitäisi katsoa peiliin ja miettiä, ovatko säästösummani realistisia. Joka kuukausi säästän vähintään 10 % tuloistani. Kaikki ylimääräiset rahat, kuten bonukset tai lomarahat, laitan säästötilille (kuten kesäkuussa). Koen säästämisen kuitenkin todella tärkeäksi enkä haluaisi vähentää sitä ollenkaan.

Autoon menee paljon rahaa autolainan ja bensojen muodossa ja siksi haluaisinkin maksaa sen pois mahdollisimman pian. Toinen tapa säästää autokuluissa on toki karsia sen käyttöä, ja etäpäivien hyödyntäminen tuntuukin positiivisesti bensakuluissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s