Black Fridayn shoppailut

Täysin (nykyisten) tapojeni vastaisesti, tuhlasin Black Fridayna oikein olan takaa. En ole koskaan ollut mikään tarjoushaukka ja viime vuosina olen lopettanut shoppailun melkein kokonaan, mutta tämän vuoden Black Friday muodosti poikkeuksen. Kyse ei kuitenkaan ollut mistään itsekurin hetkellisestä häviämisestä, vaan suunnitellusta shoppailusta tarpeeseen.

Image result for black friday

Käytin edellistä toppatakkiani kahdeksan (8!) vuotta – ja takki oli Mangon alennustakki, jolla oli hintaa muistaakseni 60 euroa. Se oli todellakin ehtinyt maksaa itsensä takaisin! Viime vuonna päätin, että takki oli tullut tiensä päähän, koska se alkoi olla melkoisen huonossa kunnossa. Tämän syksyn ensimmäisinä kylminä päivinä aloin kuitenkin hapuilemaan vanhaa takkia ja salaa ajattelin, että ehkä se sittenkin toimisi vielä yhden talven. Onneksi olin viime keväänä ollut kaukaa viisas ja arvannut heikon hetken vielä tulevan ja heitin takin silloin jo roskiin. Niinpä toppatakille oli tarvetta.

Vuonna 2012 innostuin lenkkeilystä ja silloin ostin vuorilliset ulkoiluhousut, jotka ovat hyvin palvelleet tähän päivään asti. Nykyään koiran kanssa ulkoillessa käytän kyseisiä pöksyjä lähes päivittäin, joten uusille on tarvetta – olen pulassa aina, kun housut ovat pyykissä ja lisäksi niidenkin kunto alkaa olla huono. Koiran kanssa pimeällä kulkiessa on tarve myös heijastimille ja ostoslistalla on ollut myös mahdollisimman kivannäköinen heijastinliivi. 

Niinpä tavoitteena oli Black Fridayna löytää toppatakki, ulkohousut ja heijastinliivi. Ahkeralla nettishoppailulla kaikki löytyikin ja todella hyvillä alennuksilla! Olen erittäin tyytyväinen saldoon, sillä ostin ainoastaan etukäteen harkittuja ostoksia tarpeeseen ja vielä alennuksella. Siis melkein ainoastaan. Yksi heräteostos tuli nimittäin tehtyä – ostimme Mauran kanssa ensimmäiset suorat osakkeemme! Vaikken alkuun kiinnostunut ollenkaan Nordnetin Black Friday -kampanjasta, innostuin sittenkin Alibabasta! Ostimme molemmat kaksi Alibaban osakkeita, ihan vaan, jotta voimme sanoa monikossa omistavamme osakkeita. Noin pienen määrän ostaminen ei tietenkään ole kovin viisasta siksi, että pienelle määrälle voi olla vaikea löytää ostajaa myöhemmin. Tässä ajatus on kuitenkin omistaa osakkeet pitkällä tähtäimellä ja mahdollisesti ostaa joskus lisää, kun BABAn kurssi toivon mukaan nousee ja alkaa jonain päivänä jakaa osinkoa.

Täytyy myöntää, että shoppaaminen edelleen tekee minut onnelliseksi, vaikka nykyään niin harvoin ostelenkaan mitään – tai ehkä juuri siksi. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s