Sijoitusasunto – unelmasta todeksi

Aiemmin tällä viikolla kerroimme innostuksestamme sijoitusasunnon ostoon. Aloitimme prosessin Oikotietä selaamalla ja laskelmia tekemällä. Mikä voisi olla potentiaalinen asunnon velaton hinta? Entä vuokrataso? Mitkä kaupungit ja alueet tuottaisivat parhaan panos-hyöty-suhteen?

Päädyimme laskelmissamme siihen, että pääkaupunkiseutu on meille paras valinta tämän asunnon sijainniksi. Ehdoton kriteeri oli erinomaiset julkiset liikenneyhteydet junalla tai metrolla, raiteiden siirtymisestä muualle kun ei ole niin suurta riskiä kuin bussilinjojen. Samoin emme halunneet isoja remontteja eteemme tuottoja syömään ja vuokralaisen elämää vaikeuttamaan. Teimme laskutoimitukset parhaan ystävämme, Excelin, avulla kahdelle skenaariolle: 60- tai 70-luvun putkiremontoitu kerrostalo tai aivan uusi kerrostalo vailla remonttihuolia.

Laskelmat kädessämme lähdimme juttelemaan pankkien kanssa. Tässä kohtaa jännitti kovasti miten käy – miten pankit suhtautuisivat ideaamme ostaa asunto kokonaan lainarahalla? Parhaaksi pankiksi valikoitui nykyinen pankkimme, sillä muut olisivat edellyttäneet omien asuntolainojen ja päivittäisasiointien siirtoa heille ja tähän emme halunneet nyt lähteä – Maura kun sai vasta muutama kuukausi sitten päätökseen pankinvaihtotoimet kilpailutuksen seurauksena. Tärkeintä kuitenkin oli, että vihreä valo lainahakemukselle saatiin, jes! Koska lainalupaus oli annettu sekä uudelle että vanhalle asunnolle, päätimme tähdätä uuden ostamiseen, ihan vaan verohyödyn takia. Rahoitusvastikkeen osuus on uudiskohteissa todella suuri ja rahoitusvastike on asuntosijoittajalle verovähennyskelpoinen.

Oikotietä selattiin tässä kohtaa kiihtyvään tahtiin, ja yksi kehittyvä ja uusi alue alkoi erottua etsinnöistä. Alueella on paljon uudistuotantoa ja erinomaiset yhteydet julkisilla liikennevälineillä, ja voisimme kuvitella itsekin asuvamme siellä – omaa viihtymistä alueella pidämme ehdottomana kriteerinä ostopäätökselle!

Kävimme vajaassa kymmenessä näytössä sekä muutaman vielä rakenteilla olevan talon pihassa katselemassa, ja joukosta erottui voittaja: kuukautta aiemmin valmistunut yksiö korkeilla huoneilla, ja asunnossa oli sympaattinen ja hyvin kunnollisen oloinen vuokralainenkin valmiina. Muutaman raastavan tarjous-vastatarjous -kierroksen jälkeen hinnasta päästiin sopuun, ja nyt sijoitusasuntosalkussamme on ensimmäinen asunto!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täytyy kyllä myöntää, että olemme todella ylpeitä ja iloisia tästä ensimmäisestä sijoitusasunnostamme! Vuosia se on ollut unelmamme, joka nyt konkretisoitui. Mauran kaveripiirissä sijoitusasuntoja on monella, mutta ne on saatu lahjaksi vanhemmilta tai isovanhemmilta – meidän sijoitusasuntomme puolestaan mahdollistui pitkään tehdyllä suunnitelmallisella rahankäytöllä. Haluammekin viestittää, että mahdottomaltakin kuulostavat tavoitteet voivat työnteolla ja kärsivällisyydellä olla mahdollisia!

Yksi kommentti artikkeliin ”Sijoitusasunto – unelmasta todeksi

  1. Paluuviite: Suoraa puhetta lainoista | Budjetistit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s