Doriksen heinäkuu

Luulin kuluttaneeni heinäkuussa todella vähän, mutta kuukausikatsaus paljasti todellisuuden. Tavoitteeni on pitää ruoka- ja päivittäistavaraostokset alle 200 eurossa, mutten tässä(kään) kuussa onnistunut siinä. Haluan jatkossakin tehdä eettisiä kulutusvalintoja ruokakaupassa ja esimerkiksi vegaaniset tuotteet ovat usein keskimääräistä kalliimpia. Helpoin tapa vähentää ruokakuluja olisi kuitenkin tehdä itse ruokaa. Olen todella laiska laittamaan ruokaa ja nyt vielä koiranpentu kotona vie melkoisen siivun vapaa-ajasta, mutta ruoanlaitolle tulisi löytää aikaa ja jaksamista. Se tulisi halvemmaksi ja terveellisemmäksi.

Koiraan on mennyt melkoinen määrä rahaa nyt alkuun. On ostettu valjaita, talutin, peti, ruoka- ja juomakupit, harja, shampoo, leluja (paljon), nameja (paljon), ruokaa, punkki- ja matolääkettä, kahluuallas, agility-putki… Onneksi olemme paljon myös saaneet tavaroita lahjaksi, uusia ja käytettyjä. Saimme puolison kanssa hieman ennen koiran kotiutumista muutamia satasia lahjaksi ja päätimme käyttää kyseiset rahat kokonaan koiran tarvikkeisiin. Siksi emme ole pitäneet kirjaa koiratarvikkeiden kustannuksista, mutta veikkaan, että liikutaan jossain 400-500 eurossa. Halvemmallakin olisi ehdottomasti päässyt, mutta varsinaisia turhuuksia emme mielestäni ole ostaneet.

Sitten itse kuluihin. Kuten aiemmin suunnittelin, laitoin tässä kuussa 1 000 euroa lomarahoista säästötilille puskurirahastoa kasvattamaan. Lisäksi tili, josta maksetaan kaikki kodin kulut, alkoi ammottaa tyhjyyttään ja sinne laitoin 400 euroa ekstraa.

Tulot:

 • Nettopalkka 2 554

Kulut:

 • Asuminen 1 280 (sisältää 400e lisäsiirron kulutilille)
 • Sijoitukset ja säästöt 1 175 (sisältää 1 000e puskurirahastoon)
 • Opintolainan lyhennys 82
 • Ruoka ja päivittäistavarat 220
 • Vaatteet ja sisustaminen 50
 • Ravintolat ja itse tehdyt illanvietot 20
 • Liikunta & terveys 458
 • Matkustelu 291
 • Lahjat & muut 17
 • Koira 38
 • Hyväntekeväisyys 30

Kulut yhteensä: 3 661

Terveys-osion kuluja kasvattivat käynti yksityislääkärillä ja siihen liittyvät laboratoriokokeet. Matkustelun osuutta kasvatti Keski-Eurooppaan ostetut lennot, koska menen moikkaamaan siellä asuvaa ystävääni (vähän ex tempore, mutta siitä ei tule kallis reissu).

Tulojen ja menojen erotus heinäkuussa oli –1 107 euroa. En ole miinus-merkkisestä lukemasta huolissani, koska melkein tuo summa meni säästötilille.

Tulipa tästä poikkeuksellisen tylsä teksti! Onnittelut, jos luit loppuun asti! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s