Laiskan budjetistin tunnustuksia: Mauran maaliskuu

Tämä postaus on aloitettava tunnustuksella: Moi, olen Maura ja olen laiska budjetisti. Toisin kuin ihanan reipas ja jaksavainen siskoni Doris, en ole jaksanut tehdä joka kuukausi kuluseurantaa. Nyt tein, ja maaliskuun tilanne näyttää tältä:

Tulot: 4895,80 euroa (palkkatulo bonuksen kera sekä 762,50 euroa päivärahoja)

Menot: 4204,76 euroa

Asuminen: 868,34 e

Säästöt & sijoitukset: 1240 e

Auto: 347,68 e

Lahjat & muut: 1093,41 e

Ruoka: 288,53 e

Liikunta & terveys: 163,84 e

Viihde & hemmottelu: 202,96 e

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiesin, että maaliskuussa kuluja tuli paljon (matkalahjat vanhemmille ja luxus-kasvohoito eivät kuulu joka kuukauteen), mutta NÄIN suuri kulujen määrä yllätti! Ilman bonusta tai päivärahoja olisin jäänyt maaliskuussa reippaasti miinukselle.

Toisaalta järkytyksestä toivuttuani pohdin, että nykyisellä aggresiivisella säästöstrategiallani periaatteessa käyttötili saa olla tyhjä kunkin kuukauden päätteeksi. Toki varsinkin kesän lähestyessä tiedossa on reissuja, ja ideaalia olisi että noidenkin summat löytyisivät käyttötililtä eikä niihin tarvitsisi lainata säästötililtä.

Päivärahoista saa erinomaisen lisän palkkaan!

Toinen huomioni liittyy päivärahoihin. Olen tämän vuoden aikana reissannut työssäni keskimäärin 2,3 päivää joka viikko. Näin suuri reissujen määrä ei ole ihan ideaalia, sillä ne verottavat omaa jaksamista esimerkiksi liikunnan harrastamiseen pitkien työ- ja matkustuspäivien jälkeen. Toisaalta kuten maaliskuun tilastoista nähdään, saa päivärahoista onneksi erinomaisen lisän palkkaan!

Oletko sinä ollut työssä, jossa matkustaminen kuuluu aktiivisesti työnkuvaan? Oletko ajatellut päivärahoja tienestinä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s