Korona-arki ja osakkeet alessa

Olisi kiva kirjoittaa jostain, ihan mistä tahansa, muusta kuin koronasta. Alan olla allerginen koko sanalle, joka hallitsee niin Instagramia, Facebookia, iltauutisia, Hesaria kuin Kauppalehteäkin – ja kaikkia keskusteluja. Palaverit yhteistyökumppanien kanssa alkavat kuulumisten kyselyllä (”miten voit” -kysymys on saanut uuden ulottuvuuden) ja sen päivittelemisellä, miten rankka yhdistelmä on etätyöt ja kotikoulussa olevat lapset.

Koska tilanne kuitenkin hallitsee nyt kaikkien elämää, koitan kirjoittaa siitä positiivisessa valossa. Siitä huolimatta, että se välillä ahdistaa tosi paljon. Kuulun itse riskiryhmään ja lähipiirissä on useita riskiryhmäläisiä. Ahdistaa mahdollinen oma ja erityisesti läheisten sairastuminen, yksinasuvien mielenterveys, terveydenhuollon kantokyky ja kansantalous. Isä joutui jo pistämään oman yrityksensä tauolle ja monella ystävällä on edessä lomautus. Mutta nyt kaivetaan ne positiiviset asiat esiin!

  1. Ilmasto elpyy. Kun lentäminen, autoilu, rahtiliikenne ja teollisuuden päästöt vähenevät, ilmasto pelastuu. Saa nähdä kuinka pysyviä ilmastovaikutuksia ehtii syntyä, muttei tästä ajasta haittaakaan voi olla ilmaston kannalta.
  2. Rahaa säästyy. Kun ei ajele työmatkoja (tai paljoa mitään muitakaan matkoja), ei myöskään synny bensakuluja. Koska harrastukset ovat tauolla, niihin ei kulu rahaa. Myöskään työvaatteet eivät kulu eikä meikkivarastot hupene, kun viettää kaiken aikansa kotona meikitönnä verkkareissa.
  3. Ulkoilusta tulee koko kansan harrastus. Itse ulkoilen paljon koiran kanssa jo ennestään, mutta koskaan ei ole lenkkipoluilla näkynyt näin paljoa populaa. Se tekee varmasti hyvää ihmisille niin fyysisesti kuin henkisestikin.
  4. Kevät. Jos ei olisi lisääntyvää valoa, tilanne olisi todella paljon raskaampi.
  5. Itselleni etätyö on tuttua ja mukavaa. Aikaa säästyy, kun aamiaisen syötyään voi aloittaa työt yhä pyjamassa ja kahvia hörppien ilman meikkaamista, pukemista ja työmatkaa. Aamuisin säästyvän ajan voi käyttää nukkumiseen!
  6. Videopuhelut kaverien kanssa. Onneksi nykyteknologialla yhteydenpito on helppoa.
  7. Jos parisuhde kestää 24/7 yhdessäolon, se kestää mitä vain.
  8. Tulee siivottua enemmän. Kun vapaa-aikaa riittää, ehtii siivota.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä: Budjetistit ovat ostaneet osakkeita, minkä kerenneet. Koska ei voi tietää, milloin ollaan pohjalla, olemme ostaneet vähitellen mielestämme hyviä ja hyvänhintaisia yhtiöitä. Salkkuun on tullut Sampoa, Mustia, Starbucksia, Applea ja Marimekkoa. Noista Marimekkoa tuli ostettua liian aikaisin, muut eivät ole (vielä) oikeastaan laskeneet ostohetkestä. Vuoden lopussa ostetut Wärtsilät ovat näillä näkymin olleet katastrofaalisen huono sijoitus! 😀 Pitäisi ostaa hieman lisää ja laskea keskiostohintaa – jos olemme yhä vakuuttuneet sen tuloksentekokyvystä.

Kuva Budjetistien viimeisimmältä reissulta, liittymättä mitenkään itse postaukseen.

 

Vaikka meillä onkin nyt kauhea hinku ostaa osakkeita, ei puskurirahastoihin ole koskettu. Vaikka nyt ei ole töissä ollut mitään puhetta YT-neuvotteluista, ei varmaan kukaan voi tässä tilanteessa olla täysin varma oman työtilanteensa varmuudesta. Puskurin tärkeys korostuu tällaisina aikoina!

Miten olette jakselleet siellä ruudun toisella puolella?

Yksi kommentti artikkeliin ”Korona-arki ja osakkeet alessa

  1. Paluuviite: Vinkkejä työllistymiseen | Budjetistit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s