Vinkkejä työllistymiseen

Toivottavasti olette kaikki pysyneet terveinä tässä poikkeustilanteessa! Koronatilanne vaikuttaa monien työllisyyteen, kuten olemme kirjoitelleet maaliskuussa ja huhtikuussaja vaikutukset sekä kansantalouteen että ihmisten henkilökohtaiseen talouteen ovat jo nyt valtavat.

Päivittäisistä negatiivisista uutisista huolimatta koitamme (vaihtelevalla menestyksellä) pysyä positiivisena ja keskittyä siihen, mihin itse voi vaikuttaa. Omaan työllistymiseen tässä hetkessä ja tulevaisuudessa voi vaikuttaa muutamilla melko yksinkertaisella vinkillä, joita Doriksen kanssa kokoonnuimme brainstormaamaan. 

Ennen itse vinkkejä disclaimer, että olemme ehkä vanhanaikaisia siinä, että emme ole erityisen innostuneita miettimään henkilöbrändejämme, vaan koko sana nostaa helposti niskakarvat pystyyn – se kuulostaa jotenkin laskelmoivalta ja vaivalloiselta työltä! Oli henkilöbrändäämisestä mitä vain mieltä, meidän vinkkimme ovat melko helppoja toteuttaa 🙂

LinkedIn-profiili kuosiin

Kirjoittamalla omaa osaamista ja kiinnostuksen kohteita esittelevän tiiviin summaryn LinkedIniin voi edistää rekrytoijien ja headhuntereiden löytämäksi tulemista, erityisesti jos oma osaaminen on useammalta eri osa-alueelta. Summaryyn ja työtehtävien kuvauksiin kannattaa myös viljellä niitä avainsanoja, joilla arvelee alansa rekrytoijien ja  headhuntereiden hakevan työnhakijoita, ja kuvata lyhyesti omaa kokemustaan niiltä alueilta. Kyselin muutamalta minuun yhteydessä olleelta headhunterilta ja ainakin Suomessa näin kuulemma toimitaan. Se, millainen summary on paras mahdollinen, on varmasti myös makuasia, mutta omaan silmääni hyviä vinkkejä on esimerkiksi täällä ja täällä.

Näkyvyys oman alueensa osaajana

Jos omalla alalla LinkedIn on aktiivisesti käytössä, voi sinne kirjoittaa lyhyitä tai pidempiäkin postauksia esimerkiksi alan trendeistä, tekemästään kehitysprojektista tai käymiensä koulutusten herättämistä ajatuksista. Mahdollisten aiheiden lista on loputon ja kannattaakin miettiä sekä omia kiinnostuksen kohteitaan että oman alansa yleisöä kiinnostavia asioita. Samoin jos työnantajalla on esimerkiksi blogi tai muuta digitaalista näkyvyyttä, voi ilmaista kiinnostuksensa tuottaa sinne sisältöä ja pyytää saman alan kollegaa sparraamaan sisällöstä. Lisäksi esimerkiksi tarjoutuminen alansa tilaisuuksiin puhujaksi tai panelistiksi tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden näkyvyyteen.

jeshoots-com-pUAM5hPaCRI-unsplash

Kuva täältä.

Harrastusten kautta uudelle uralle

Lähipiirissämme on yrittäjä, joka aloitti yrittäjänuransa kokopäiväisen työnsä sivussa ensin harrastukseensa liittyvän verkkokaupan kautta. Kun verkkokauppa alkoi vetää riittävän hyvin ja yritys vei kaiken vapaa-ajan, jättäytyi hän pois palkkatyöstään ja perusti verkkokaupan lisäksi kivijalkamyymälän oman harrastuksensa ympärille. (Tällä tarinalla on valitettavasti surullinen loppu, sillä yritys meni useamman vuoden toiminnan jälkeen konkurssiin – onkin äärimmäisen tärkeää tiedostaa myös yrittäjyyteen liittyvät riskit). 

Jokapäiväisellä työnteolla vakuuttaminen

Käytännön kautta olemme huomanneet, että yksi tärkeimpiä vinkkejä on hoitaa nykyiset työnsä hyvin, olla kiva yhteistyökumppani firman sisällä ja sidosryhmien kanssa sekä verkostoitua laajasti eri osastojen kanssa. Tällaiset kontaktit vaikuttavat olevan kultaakin kalliimpia, kun uusia työpaikkoja tullaan jopa tarjoamaan – tästä ehkä lisää myöhemmin tänä vuonna!

Millaisilla keinoilla sinä olet parantanut omaa työllistymistäsi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s